Gevulde puntpaprika met orzo is een heerlijk vegetarisch gerecht waarbij de zoete smaak van geroosterde puntpaprika's perfect samengaat met de hartige vulling van orzo, courgette, kerstomaatjes en verkruimelde feta. De bereiding is eenvoudig en de smaak is verrukkelijk. Dit gerecht is ideaal als volledige maaltijd, geserveerd met een frisse salade of knapperig brood.
Ingrediënten:
Voor 4 porties heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 8 puntpaprika's
- 400 g orzo/riso
- 2 el couscous specerijenmix (komijn, venkelzaad, korianderzaad, anijs)
- 12-16 kerstomaatjes
- 100 g feta
- 1 courgette
- 5 takjes dille
- 3 takjes munt
- 16 pitloze zwarte olijven
- Zout en peper naar smaak
- 3 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (elektrisch) of 180 graden Celsius (hetelucht).
- Was de puntpaprika's en halveer ze over de lengte. Verwijder de zaadlijsten.
- Hak de helft van de dille en munt fijn en meng ze met 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de puntpaprika's rondom met de kruidenolie en leg ze in een enkele laag in een ovenschaal. Rooster ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook ondertussen de orzo volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng de couscous specerijenmix erdoor.
- Snijd de courgette in blokjes van 0,5 cm. Halveer de kerstomaatjes, snijd de feta in blokjes en de olijven in ringetjes.
- Meng de courgette, kerstomaatjes, feta en olijven door de gekookte orzo. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
- Haal de paprika's uit de oven en vul ze met het orzomengsel. Zet ze nog 10 minuten terug in de oven.
- Garneer de gevulde puntpaprika's met de achtergehouden fijngehakte kruiden.
Geniet van deze smaakvolle gevulde puntpaprika's als een voedzame maaltijd!
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!