Volg deze stappen om heerlijke Shakshuka te maken:
-
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
-
Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak kort mee.
-
Voeg de blokjes rode en gele paprika toe aan de pan. Bak deze tot ze zacht zijn.
-
Voeg de gemalen komijn, het gerookte paprikapoeder en de gemalen kurkuma toe aan de pan. Roer goed door en bak kort tot de specerijen geurig zijn.
-
Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 10 à 15 minuten sudderen tot hij iets is ingedikt. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
-
Roer de verkruimelde feta door de saus en laat hem smelten.
-
Maak met een lepel vier kuiltjes in de saus. Breek voorzichtig een ei in elk kuiltje.
-
Dek de pan af en laat de eieren pocheren in de saus tot het eiwit stevig is maar de dooiers nog zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
-
Bestrooi de Shakshuka met verse peterselie en eventueel extra feta. Serveer direct uit de pan.
Shakshuka is heerlijk met vers brood of pita, maar kan ook worden geserveerd met rijst of couscous voor een meer vullende maaltijd. Geniet van dit hartige en smaakvolle gerecht!
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!