Tijdens Black Friday gaan we voor zwart all-the-way, ook in onze kookpotten. Zwarte pasta met zeevruchten is linguine al nero di sepia con frutti di mare. Hier vind je hoe wij het zouden maken.
Ingrediënten:
-
250 gram zwarte inktvispasta (linguine al nero di sepia)
-
300 gram gemengde zeevruchten (mosselen, garnalen, inktvis, kokkels, etc.)
-
2 teentjes fijngehakte knoflook
-
1 ui, fijn gesneden
-
1 rode peper, fijn gesneden (met pitjes voor wie houdt van extra pit)
-
20 cl droge witte wijn
-
1 blik gehakte tomaten (400 gram)
-
Een handvol verse peterselie, fijngehakt
-
Olijfolie
-
Peper en zout naar smaak
-
Geraspte parmezaanse kaas (optioneel, voor de cheeselovers)
Aan de slag:
- Kook de zwarte pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten kokend water. Ideaal in een kookpot met pasta-inzet. Zorg ervoor dat je de pasta niet te gaar kookt, want deze moet al dente zijn.
- Terwijl de pasta kookt, verhit je een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Ideaal maak je deze in een conische sudderpot van Demeyere. Voeg de fijngehakte knoflook, ui en rode peper toe (indien gewenst) en bak ze gedurende 2-3 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de gemengde zeevruchten toe aan de pan en bak ze tot ze gaar zijn. Dit duurt meestal 4-5 minuten, afhankelijk van de grootte van de zeevruchten. (Voeg je ook grijze garnaaltjes toe, wacht hiermee dan beter tot het einde.)
- Blus de zeevruchten met de droge witte wijn en laat deze een paar minuten sudderen zonder deksel om de alcohol te laten verdampen en de smaak te versterken.
- Voeg de gehakte tomaten toe aan de pan en roer goed. Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen op middelhoog vuur om in te dikken.
- Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de pan met zeevruchten en saus. Roer alles goed door zodat de pasta bedekt is met de saus en zeevruchten.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper, en voeg de fijngehakte peterselie toe voor wat frisheid.
- Serveer de zwarte pasta met zeevruchten heet, eventueel gegarneerd met geraspte Parmezaanse kaas en extra peterselie.
Geniet van deze smaakvolle zwarte paste met zeevruchten. In een mooie roestvrijstalen sudderpot kan dit gerecht zo op tafel. Het is een heerlijke combinatie van zeevruchten en de rijke smaak van zwarte inktvispasta.
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!