Ingrediënten
- 1 butternut pompoen
- 2 wortelen
- 1 rode appel
- 1 sinaasappel
- 3 sjalotten
- 3 teentjes look
- 1 stukje gember (2cm)
- 2 groentebouillonblokjes
Bereidingswijze
- Maak de groenten schoon. Schil eventueel de buttenut, maar dit is geen must. Halveer de butternut, verwijder de pitjes en snijd in stukken. Snijd de wortelen in stukken. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil de gember en hak fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Pers de sinaasappel.
- Verhit de olie in een soeppot en fruit de sjalotten, knoflook en gember een drietal minuutjes op lage temperatuur. Voeg vervolgens de butternut en wortelen toe en stoof 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep af en toe om.
- Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe. Breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
- Mix de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met cayennepeper en voeg indien gewenst nog extra peper en zou toe.
TIP: Extra lekker met stukjes kip of ricotta.
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!