Bloemkoolsoep met geroosterde bloemkool

Bloemkoolsoep met geroosterde bloemkool

Jan 08, 2024

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 2 ajuinen
  • 2 bouillonblokjes (rund/groente)
  • Halfvolle melk
  • Ras el hanout
  • 1 blaadje laurier
  • 150 gram gerookte ham

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de roosjes niet op elkaar liggen.
  3. Besprenkel de bloemkool met olijfolie en kruid met ras el hanout. Schuif de bakplaat gedurende 30 minuten in de oven en roer tussendoor om.
  4. Pel en snipper de ajuinen en stoof aan op lichte temperatuur in een soeppot gedurende 5 minuten. Overgiet vervolgens met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes en de laurier toe. Breng aan de kook.
  5. Voeg de geroosterde bloemkool toe en laat nog een kwartiertje meekoken.
  6. Leg de gerookte ham op een met bakpapier beklede bakplaat naast elkaar en plaats deze gedurende 10 minuten in de oven zodat deze hard wordt.
  7. Verwijder de laurier en mix de soep.
  8. Laat de ham afkoelen en breek in kleinere stukken. Voeg de hamschilfers toe aan de soep bij het opdienen.

TIP: Heeft u extra tijd? Laat de soep afkoelen en mix het geheel in de blender. Je zal een extra gladde soep krijgen.

Andere lekkere recepten

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden